Τελετή λήξης! Καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στην ΣΤ’ τάξη.

Και άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της! Το καλοκαιράκι έχει μπει πλέον για τα καλά στην ζωή μας και είναι καιρός να ξεκουραστούν και οι μαθητές και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας ούτως ώστε να επιστρέψουν όλοι ανανεωμένοι, με καινούργιες δυνάμεις το Σεπτέμβρη για νέα ταξίδια εμπειριών και γνώσεων.

Αποχαιρετήσαμε λοιπόν την σχολική μας χρονιά με μια εκδήλωση που κυρίως ήταν αφιερωμένη στην έκτη δημοτικού καθώς αφήνει πίσω της το κεφάλαιο Δημοτικό και σε λίγους μήνες θα περάσει τις πύλες του Γυμνασίου ώστε τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στην ζωή τους πολύ πιο σοβαρό και υπεύθυνο.

Στην γιορτή μας συμμετείχαν αρκετά παιδιά από διάφορες τάξεις και από ότι φάνηκε, το ευχαριστήθηκαν όλα!  

Τα παιδιά της έκτης τάξης συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» για την οποία οι πρόβες με συντονίστριες: την κα Βάσω Παπαδημητρίου (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) και την κα Χριστίνα Μαλαμά (μέλος του Συλλόγου Γονέων &, Κηδεμόνων) είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα παρόλο την κούρασή τους να απογειώσουν το έργο στα ύψη!

Τα σκηνικά της παράστασης ήταν φτιαγμένα από την  ταλαντούχα κα Φωτεινή Γαλανάκη (ταμίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) και τα ρούχα των μικρών μας ηθοποιών από την κα Ευαγγελία Καϊα.

Στην προσπάθεια του στησίματος των σκηνικών βοήθησαν: ο κος Αλέξης Τόλης (πρώην γραμματέας του συλλόγου Γονέων και νυν μέλος αυτού), ο κος Σάκης Κάϊας (γονέας παιδιών του σχολείου μας) και ο κος Βασίλης Κέστος (πρώην μέλος του Συλλόγου).

Πριν την παράσταση όμως είχαμε χορευτικά στα οποία συμμετείχαν παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας όπως σας ανέφερα παραπάνω. Για τις χορογραφίες υπεύθυνη ήταν η κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη (δασκάλα χορού στις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου μας) που και εκείνη κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς έκανε στα παιδιά πρόβες.

Πρόβες όμως κάνανε και κάποιες μαμάδες και η δασκάλα της Γ’ τάξης του σχολείου κα Δήμητρα Σαρρή που την ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε να χορέψει μαζί μας!

Τέλος η βραδιά έκλεισε με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φρόντισε ο κος Παναγιώτης Κάϊας (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) για να «φωτίσει» την πορεία και το μέλλον των παιδιών από εδώ και στο εξής!

Έπειτα ακολούθησε φαγητό, χορός και τραγούδι με μεγάλους και μικρούς! Να ευχαριστήσουμε τους εξής: κο Ιγνάτιο Μυλοπέτρη, τον κο Κώστα Λούκα, τον κο Βασίλη Κέστο για την πολύτιμη βοήθεια τους στο ψήσιμο, τον κο Αποστόλη Πυττερό και την κα Μαρία Παπούλια (μέλος του Συλλόγου) για την βοήθεια τους στην εξυπηρέτηση του κόσμου.

Επίσης είχαμε την χαρά να παρευρίσκονται κοντά μας η κα Ελένη Μότσια (Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων) και η κα Κυριακή Ασλανίδη (Γενική Γραμματέας της Ένωσης Γονέων).

Την μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει για άλλη μια φορά ο κος Άκης Ποθητός.

Έχει δημοσιευθεί και ένα μικρό βίντεο αυτή την φορά στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθούν και φωτογραφίες,όπως σας έχουμε συνηθίσει, με τα back stages αλλά και δρώμενα της εκδήλωσης αυτής που κάλυψαν με πολύ μεγάλη επιτυχία ο κος Γιάννης Νούκος (μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) οπού είναι και ο δημιουργός του βίντεο που δημοσιεύτηκε, o κος Μιχάλης Μαλαμάς και ο Κος Χρήστος Νούκος. Τους ευχαριστούμε θερμά για την περίφημη δουλειά τους!

Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον κο Αντώνη Καρανίκα (διευθυντή του σχολείου), τον κο Γιώργο Καπράλο (δάσκαλο της Στ’ τάξης) την κα Βασιλική Κορρέ (δασκάλα της Β’ τάξης) και την κα Ερωφίλη Καλογιαννίδου (δασκάλα ένταξης) που παρακολούθησαν την εκδήλωση αυτή.

Ελπίζουμε η ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής να μείνει κυρίως στα παιδιά μας χαραγμένη στο μυαλό τους για πολλά χρόνια και η νοσταλγία του σχολείου τους να έχει μια γλυκιά γεύση!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει άλλο ένα άρθρο που θα αναφέρεται στην επίσης πανέμορφη γιορτή του σχολείου μας που επιμελήθηκαν και πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι για όλα τα παιδιά και μας έδωσαν την δυνατότητα σε μας τους γονείς να την παρακολουθήσουμε!

Επιδείξεις δραστηριοτήτων μας!

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 «κλείσαμε» τις δραστηριότητες του σχολείου μας για την παρούσα σχολική χρονιά, δείχνοντας κάποιες επιδείξεις ώστε να παρακολουθήσουν οι γονείς την πρόοδο των παιδιών τους σε ότι συμμετείχαν. 

Η μικρή μας γιορτή ξεκίνησε με την Κα Βασιλική Παπαϊωάννου, καθηγήτρια μουσικής, όπου μας παρουσίασε μαζί με τα παιδιά δύο τραγούδια με μουσική (διαφόρων ειδών μουσικών οργάνων) και τραγούδι! 

Συνεχίσαμε με την Κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη, καθηγήτρια χορού, που μας παρουσίασε 4 χορογραφίες με αγόρια κορίτσια από την μικρότερη ηλικία μέχρι την μεγαλύτερη! Να σας γνωστοποιήσω σε αυτό το σημείο ότι τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας μαθαίνοντας χορό από την κυρία Βαλεντίνα, καταφέρανε και φτιάξανε μια δική τους χορογραφία kpop με το τραγούδι «boy with love» όπου και μας την παρουσιάσανε!

Έπειτα σειρά είχαν τα πειράματα!! Με δάσκαλο των μικρών μας επιστημόνων Κο Αλέξανδρο Ντζουβάρα όπου μας παρουσίασαν κάποια πειράματα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου και κάποια μέσα!

Τέλος ο καθηγητής της ρομποτικής, Κος Γιώργος Λάμπρου, μας παρουσίασε με την βοήθεια των παιδιών robots με εξέλιξη lego όπου μέσα από τους υπολογιστές τους έδιναν κίνηση!

Tους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ  τους παραπάνω αλλά να μου επιτρέψετε να αναφέρω και τον Κο Ηλία Σπηλιόπουλο συνεργάτη του Κου Αλέξανδρου Ντζουβάρα καθώς επίσης και τον Κο Νικόλαο Τριήρη, τον δάσκαλο του μπουζουκιού για την άψογη συνεργασία μαζί μας και ευελπιστούμε να καταφέρουμε και του χρόνου να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας! 

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωσή μας! 

 

2o Τοπικό Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ανανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους, το 2ο τοπικό πρωτάθλημα ρομποτικής και έλαβαν μερος παιδιά του σχολείου μας αλλά και άλλων σχολείων που συμμετέχουν στην εξωσχολική μας δραστηριότητα της ρομποτικής με δάσκαλο τον κο Γιώργο Λάμπρου. 

Η εκδήλωση αυτή ήταν πολύ καλά οργανωμένη τόσο ώστε να προσφέρει μια φανταστική εμπειρία σε όλους μας μα κυρίως στα παιδιά! 

Ευχαρουστουμε όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτήν και βοηθήσαν να διεξαχθεί ομαλά και επιτυχημένα!  

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα δρώμενα που εξελίχθηκαν εκείνη την ημέρα.

Εκδρομή στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Και αισίως φτάσαμε στον Απρίλη! Στις 6 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε άλλη μία ανοιξιάτικη και ευτυχώς ηλιόλουστη εκδρομή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του σχολείου μας (και όχι μόνο…) στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ στο οποίο και ξεναγηθήκαμε σε μία από τις θεματικές ενότητες που διαθέτει το πάρκο «Τη ζωή των δεινοσαύρων».

Μικροί και μεγάλοι περπατήσαμε στο πάρκο μέσα στη φύση, βλέποντας ομοιώματα δεινοσαύρων και μαθαίνοντας πως ζούσαν και με τι τρεφόντουσαν. Τα παιδιά ανέμελα κοιτούσαν τα τεράστια αυτά ζώα και πλάθαν φανταστικές ιστορίες με το νου τους! 

Όταν τελείωσε η ξενάγηση είχαμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε όλο το χώρο του πάρκου στο οποίο είχαν στηθεί διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα όπως σπίτια με αντικείμενα παλαιών επαγγελμάτων.  Μια μικρή πολιτεία της παλιάς εποχής διαδραματίστηκε μπροστά μας. Τα παιδιά γίνανε αρχαιολόγοι και ανακάλυψαν πολύτιμους λίθους, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και ψάξαν κρυμμένους θησαυρούς, πήγαν βόλτα με τον τρεχάλα, ένα παλιό τρενάκι που θύμιζε τα χρόνια που ζούσαν οι παππούδες μας, ταϊσανε προβατάκια, κατσικάκια και ένα γαϊδουράκι.

Όλα ήταν υπέροχα! Μια όμορφη οικογενειακή Κυριακάτικη βόλτα μας γέμισε τις μπαταρίες για να συνεχίσουμε να είμαστε δυνατοί και συνεπείς στις δουλειές μας και στις υποχρεώσεις μας! 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Ελληνόπουλα!

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας τίμησε με την παρουσία μαθητών μας την σημερινή μέρα!

7 παιδιά μας αντιπροσώπευσαν στην παρέλαση συμμετέχοντας ως παραστάτες και σημαιοφόρο. Μας έκαναν υπερήφανους με το βήμα τους, το ήθος τους και την υπευθυνότητα που απαιτούσε η περίσταση!

Και του χρόνου να είμαστε καλά να καμαρώνουμε όλα τα παιδιά που δεν ξεχνούν την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας!

Εορτασμός Εθνικής μας εορτής 25ης Μαρτίου

 

Και η ημέρα γιορτής για το σχολείο μας έφτασε! 

Τα παιδιά της Τετάρτης Δημοτικού Δ1 και Δ2 με τις δασκάλες τους Θέμις Σκορδάκη και Δήμητρα Γερολαίμου είχαν ετοιμάσει και μας παρουσιάσαν με μεγάλη επιτυχία σκερτσάκια, ποιήματα και τραγούδια που αναδεικνίανε τον ηρωισμό των προγόνων μας για τον Ελληνισμό και την ελευθερία τους! 

Συνάμα ο διευθυντής του σχολείου μας κος Αντώνης Καρανίκας με την βοήθεια του γυμναστή μας Θωμά Μαραζόπουλο συνέταξαν την παράταξη των παιδιών, παραστάτες και σημαιοφόρο (που είχαν επιλεχθεί κατόπιν κλήρωσης) για να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην παρέλαση. 

Τους ευχαριστούμε θερμά λοιπόν που μας δώσανε την δυνατότητα να τους παρακολουθήσουμε και ευχόμαστε να έχουν πάντα τα παιδιά μας την ελευθερία των επιλογών τους ούτως ώστε να πετυχαίνουν πάντα αυτό που επιλέγουν να κάνουν στην ζωή τους!

 

Το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας!

Πραγματοποιήθηκε και το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας και μάλιστα με πολύ κέφι, ζωντάνια, χορούς, παιχνίδια και φαγητό!

Το σχολείο μας γέμισε από κόσμο! Μασκαράδες μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα μικρά μας δρώμενα που είχαν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα!

Το πάρτυ μας ξεκίνησε με τα χορευτικά των παιδιών που συμμετέχουν στην δραστηριότητα του σχολείου μας στον μοντέρνο χορό στο οποίο δασκάλα τους είναι η κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη! Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Νικολίνο που ξεσήκωσε τα παιδιά με το γαϊτανάκι και τα παιχνίδια του!

Ο dj κος Άκης δεν σταμάτησε να παίζει μουσική και να μας κάνει να κουνιόμαστε στο ρυθμό της!

Τα παιδάκια κάνανε ουρά και περιμέναν υπομονετικά να πάρουν ένα κουτί με popcorn ώσπου να έρθει η ώρα να φάνε από τον μπουφέ. 

Οι λαχνοί με τα δώρα δεν άργησαν να εξαντληθούν!

Και ο μπουφές επιτέλους άνοιξε! Εκεί να δείτε ουρά! Τα πιάτα γεμίσαν με διάφορα καλούδια (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ντόντατς, κρουασανακια, πίτσες) και ο κόσμος πήρε δυνάμεις για να ξεκινήσει τον ξέφρενο χορό!

Οι αποκριές και η διασκέδαση έκαναν την έναρξή τους με πολύ κέφι!

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να διασκεδάζετε έτσι! 

Σας ευχαριστούμε πολύ που παρευρεθήκατε κοντά μας!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δασκάλους και τον διευθυντή που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στο πάρτυ οι οποίοι είναι η δασκάλα του Γ2 κα Δήμητρα Σαρρή, ο γυμναστής μας ο κος Θωμάς Μαραζόπουλος και φυσικά ο διευθυντής μας κος Αντώνης Καρανίκας! Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τα μέλη της Ένωσης γονέων συγκεκριμένα την κα Έλενα Μότσια, την κα Κυριακή Ασλανίδη, την κα Ειρήνη Τσίπη και τον κο Γιάννη Περρή που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη την δασκάλα του μοντέρνου χορού που δούλεψε πολύ με τα παιδιά για να βγάλει δύο εκπληκτικές χορογραφίες για την εκδήλωσή μας!

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας που ήταν πολλοί (ακολουθεί κατάσταση με τα ονόματα και τις επωνυμίες αυτών) για τα δώρα που μας προσφέρανε για την λαχειοφόρο μας!

Καλή Σαρακοστή και καλές γιορτές να έχουμε!

 

 

 

 

 

Παρουσίαση στο σχολείο μας με Ψυχολόγο ομιλία με θέμα την επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς κατά την προεφηβεία και την εφηβεία.

Στο χώρο του σχολείου μας  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, εκδήλωση με συνεργασία το κέντρο μελέτης Θεσμός Junior που ανήκει στον κο Βαγγέλη Φυτά και στην κα Μαρίνα Τούντα κατά την οποία μας μίλησε ψυχολόγος η κα Μαρία Βογιατζή για το θέμα επικοινωνίας μας με τα παιδιά μας στην προεφιβική και εφηβική φάση.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο θέμα αυτό ήταν μεγάλος αριθμός για τα μέχρι τώρα δεδομένα μας, πράγμα που μας χαροποιεί και μας δίνει το μήνυμα να συνεχίσουμε τις τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς οι καιροί μας είναι δύσκολοι και περίπλοκοι σε κάθε είδους επικοινωνίας.

Όλοι έχουμε ανάγκη από συμβουλές και καθοδήγηση από κάποιον ειδικό ώστε να προσεγγίζουμε και να περνάμε τα σωστά μηνύματα και τις σωστές αρχές στα παιδιά μας για να έχουμε ως αποτέλεσμα εμπιστοσύνη, ασφάλεια και πάνω από έλεχγο στον τρόπο επικοινωνίας μας και στην διαπεδαγώγηση τους!

Αναμένουμε τις παρεμβάσεις σας και τις ιδέες σας για το τι άλλο θα θέλατε να διεξαχθεί ως ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του σχολείου μας κατά το μέλλον.

Ακολουθούν μερικές φωτοφραφίες από την ημέρα της εκδήλωσης.

Κοπή πίτας της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αχαρνών 2019

Το Σαββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 παρευρεθήκαμε κατόπιν προσκλήσεως στο πνευαματικό κέντρο Θρακομακεδόνων για την πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και με μεγάλη μας τιμή και χαρά παραλάβαμε το κομμάτι που μας αντιστοιχούσε!

Ευχηθήκαμε από καρδιάς να παραμείνουμε όλοι οι σύλλογοι ενωμένοι και οι αρμοδιότητες όλων μας, μα κυρίως της Ένωσης, να φέρουν πάντα εις πέρας ότι αναλαμβάνουν ώστε όλες οι σχολικές μονάδες και κυρίως αυτές που έχουν τις περισσότερες ανάγκες, να εποφελούνται τη βοήθειά τους και τα παιδιά του δή μου μας να παιρνούν με ασφάλεια και δημιουργηκότητα τις ώρες τους στα σχολεία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι από όλους μας και καλή δύναμη να έχετε!

 

 

Εγκαίνια της σχολής RoboSociety


Την Κυριακή 3 Φεβρουρίου και 18.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σχολής ρομποτικής που βρίσκεται στην διέυθυνση Σόλωνος 68, Άγιοι Ανάργοιροι και ανήκει στον κο Γιώργο Λάμπρου (δάσκαλος της ρομποτικής στις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου μας) και στον συνεργάτη του κο Χρήστο Νικολάου.

Παρευρεθήκαμε εκεί για να τους τιμήσουμε και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα γιατι τα αξίζουν!

Καλές δουλειές λοιπόν παιδιά με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες!

Σας ευχαριστούμε για όσα μας έχετε προσφέρει!