Επέτειος της 17 Νοέμβρη 1973

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιηθηκε η  γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Την γιορτή μας την παρουσίασαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα παιδιά της Τετάρτης τάξης και συγκεκριμένα τα τμήματα Δ1 και Δ2 και οι συντονιστές τους ήταν οι αντίστοιχοι δάσκαλοι των τμημάτων: Κος Διονύσης Καραθανάσης και η Κα Δήμητρα Σαρρή καθώς επίσης τα τραγούδια που ακούστηκαν, επιμελήθηκε η δασκάλα της μουσικής Κα Μαρία Κασίτα. 
Προς μεγάλη μας ευχαρίστηση, διαπυστώνουμε ότι ολοένα και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να παρακολουθούν τις γιορτές του σχολείου μας που με τόσο κόπο μέσα από προβες και δουλειά με τους δασκάλους τους μας προσφέρουν και έχουμε την δυνατότητα να θυμόμαστε τα γεγονότα που έχουν λάβει μέρος στον τόπο μας.

Τους ευχαριστούμε λοιπόν, που όπως πολύ εύστοχα είπε και ο διευθυντής του σχολείου μας, Κος Αντώνης Καρανίκας, μας μετέφεραν στο κλίμα της εποχής εκείνης, της 17 Νοέμβρη 1973.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την γιορτή.

1η Γενική συνέλευση του Δ.Σ με τους γονείς για το τρέχον έτος της σχολικής μας χρονιάς!

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους γονείς του σχολείου.
Παρά την μικρη συμμετοχή ατόμων συζητήθηκαν αρκετά θέματα όπως: ποιες είναι οι ανάγκες τους σχολείου μας και πως αντιμετοπιζονται. Τι έχει δρομολογηθεί έως τώρα από αυτές τις ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα: αλλαγή κουρτινών, έλεγχος και αξιολόγηση επικινδυνότητας των ρωγμών που υπάρχουν σε κάποια σημεία του σχολείου μας, επισκευή τζαμαρίας στις σκάλες που βάζουν νερά τις βροχερές μέρες,  βελτίωση καλαισθησίας με αυτοκόλλητα μηνύματα στα σκαλοπάτια, προσπάθεια εξασφάλισης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκευές μικρό ζημιών. 
Επίσης ανακοινώθηκαν οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο στο σχολείο μας το Σάββατο καθώς επίσης και το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις που πρόκειται να επακολουθήσουν. 
Τέλος έγινε η κλήρωση η οποία και έχει αναρτηθεί στην σελίδα μας στο Facebook για τις δωρεάν συμμετοχές των παιδιών στις εξωσχολικές δραστηριότητες μας.

Κατα την λήξη της συνελεύσεως τον λόγο πήραν οι γονείς από τους οποίους δεχτήκαμε την γνώμη τους για το τι τους αρέσει και τι όχι ώστε να βελτιωνόμαστε και να δρούμε με πιο αποτελεσματικούς τρόπους. 

Σας παρακαλούμε πολύ όλους να μας εκφράζετε την γνώμη σας και να συμμετέχετε στις συνελεύσεις μας ώστε να μπορούμε να πετυχαίνουμε καλύτερα τους κοινούς μας στόχους που αφορούν την ζωή των παιδιών μας με καλύτερες συνθήκες και ομορφότερες αναμνήσεις στο σχολείο τους! 

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν! 

28η Οκτωβρίου 2019


Η πρώτη σχολική επέτειος έφτασε!!! 
Τα παιδιά του σχολείου μας τίμησαν την ιστορία του τόπου μας για άλλη μια χρονιά με την γιορτή που έκαναν στο χώρο του σχολείου και την παρέλαση στην περιοχή μας. 
Η εμφάνιση τους και στα δυο ήταν αξιοπρεπέστατη και συγκινητική! 
Να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που διοργάνωσαν την γιορτή του σχολείου και μας την παρουσίασαν την Παρασκευή και συγκεκριμένα τους δασκάλους της Πέμπτης Δημοτικού και φυσικά όλους τους μαθητές τους. 
Επίσης να ευχαριστήσουμε την κυρία Καϊα Ευαγγελία για την προθυμία της και την προσφορά της που μας έφτιαξε τα φουλάρια και τις γραβάτες των παιδιών για την παρέλαση. 
Να μαστε όλοι καλά με υγεία και του χρόνου να ξανά  γιορτάσουμε και να τιμήσουμε  τα έθιμα της πατρίδας μας! 

Νέα μορφή! Νέα μηνύματα!

Το σχολείο μας απέκτησε νέα μορφή στον εσωτερικό του χώρο! Αύριο τα παιδιά μας μπαίνοντας για μάθημα μετά την προσευχή τους το πρωί, θα αντικρίσουν κάποια μηνύματα στα σκαλιά ανεβαίνοντας στις τάξεις τους! Ελπίζουμε να τους αρέσουν και να τα προσέξουνε!  

Σκοπός μας είναι αφενός να ομορφύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το σχολείο μας και αφετέρου να περάσουμε καλά μηνύματα στα παιδιά ώστε να κυλούν αρμονικά και εποικοδομητικά οι ώρες που δαπανούν στο χώρο αυτό! 

Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της επικοινωνίας και της μόρφωσης διευκολύνοντας έτσι το έργο που προσφέρουν οι εκπεδευτικοί στα παιδιά μας και κατ’ επέκταση σε μας! 

 

Λαμπαδηδρομία – “Δέντρο ζωής” – Στηρίζουμε τους εθελοντές αιμοδοσίας με όλη μας την δύναμη

Το σχολείο μας συμμετείχε σήμερα το πρωί στην Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε το «Δέντρο Ζωης» για να στηρίξει τους εθελοντές αιμοδότες! 

Παραλάβαμε την φλόγα από το σύλλογο τριτέκνων από την κα Ναυροζιδου στο ύψος της Ανθαγορας και το παραδώσαμε στον πρόεδρο του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής κο Γιώργο Αρβανίτη στο ύψος της σχολής της Αστυνομίας. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί! Συνεχίσαμε να τρέχουμε με την φλόγα μέχρι την κεντρικη πλατεία του Αγίου Βλασσίου όπου συναντήθηκαν όλοι οι σύλλογοι που συμμετείχαν σε αυτήν εκδήλωση. Ο Δήμαρχος του τόπου μας κος Σπύρος Βρεττός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας μας περίμενε εκεί για να μας συγχαρεί. 

Η εταιρεία Βίκος που ήταν χορηγός της εκδήλωσης αυτής μας προσέφερε νερό για να ξαποστάσουμε.

Να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους  ή τα ανίψια τους οι οποίοι ήταν η κα Γιάννα Κροντιρά, η κα Βάσω Γκοντοπούλου, την αντιπρόεδρο του συλλογου Βάσω Παπαδημητρίου που πήρε και την πρωτοβουλία για την συμμετοχή μας, τον Βασίλη Μωριατη που οργάνωσε την συμμετοχή μας και τον κο Μάλαμα Μιχάλη. Τους ευχομαστε να είναι πάντα γέροι και να στηρίζουν όσο μπορούν εθελοντικές ομάδες. 

Ζητείται σεφ της κωμωδίας! – Σεφερλής – Δελφινάριο

Ξεκινώντας όπως είπαμε με κέφι την νέα μας σχολική χρονια, δεν θα μπορούσε να λείπει μια εξωσχολική εκδρομή στον ξεκαρδιστικό Σεφερλή! 

Ετσι η πρώτη μας εκδρομή για φέτος ως Σύλλογος, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δελφινάριο βλέποντας την παράσταση «ζητείται Σεφ της Κωμωδίας». Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε το ποσο γελάσαμε και εμείς και τα παιδιά που μας ακολούθησαν! 

Επρόκειτο για την τελευταία παράσταση της σεζόν αυτής για τον Σεφερλή και την απολαύσαμε πολύ! 

Οι φωτογραφίες θα σας αποκαλύψουν αυτά που δεν περιγράφονται με λόγια! 

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2019-2020

Και ναι! Είναι γεγονός ότι η νέα σχολική μας χρονιά έφτασε!

Ξέρω! πολλοί θα λέτε «μα πότε πέρασε το καλοκαίρι, χαμπάρι δεν πήρα!» κι άλλοι βέβαια μπορεί να λέτε «επιτέλους! Ήρθε η ώρα να πάνε σχολείο» για γνωστούς και ευνόητους λόγους που έχουμε εμείς οι γονείς με τα παιδάκια μας!

Όπως και να έχει πάντως να ξέρετε πως για όλους είναι εποικοδομητικό και ωφέλιμο να ξεκινάει με κέφι και λαχτάρα η νέα σχολική χρονιά! Θα πρέπει να το αγαπάμε το σχολείο μικροί μεγάλοι και να εγκλιματιζόμαστε γρήγορα και ομαλά!

Στο δικό μας σχολείο λοιπόν θεωρώ πως και φέτος θα κυλήσουν όλα ομαλά και όμορφα!

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά εχθές 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 το πρωί και τα παιδιά σμίξανε και πάλι. Ο διευθυντής μας τα καλωσόρισε όλα με ιδιαίτερη θερμή υποδοχή στα πρωτάκια μας και μας ενημέρωσε για το τι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες μιας και αυτήν την ημέρα πέρα από τον Αγιασμό δεν περιλάμβανε κάτι άλλο. 

Σήμερα χωρίστηκαν στις τάξεις καθώς έχουμε πληρότητα στους δασκάλους μας και μοιράστηκαν τα πρώτα βιβλία στους μαθητές. Δόθηκαν οι λίστες για να αγοραστούν τα πρώτα πράγματα των μαθητών γι’ αυτό να σπεύσετε γρήγορα να ελέγξετε τις τσάντες των παιδιών σας! 

Χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας όλη την διαδικασία προετοιμασίας του μαθητή για το σχολείο του! Κάντε τα να τα κάνουν όλα με αγάπη και όχι σαν αγγαρεία! Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά αλλά επειδή εδώ ως σύλλογος δεν εκτελούμε χρέη ψυχολόγου αλλά οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά μας, εσείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, θα σας ευχηθούμε μόνο Καλή δημιουργική, χαρούμενη και ξένοιαστη σχολική χρονιά να έχουμε με υγεία στα παιδιά μας και σε όλους μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά και φέτος σε όλες τις απαιτήσεις αυτής της χρονιάς!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τον Αγιασμό!

 

Τελετή λήξης! Καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στην ΣΤ’ τάξη.

Και άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της! Το καλοκαιράκι έχει μπει πλέον για τα καλά στην ζωή μας και είναι καιρός να ξεκουραστούν και οι μαθητές και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας ούτως ώστε να επιστρέψουν όλοι ανανεωμένοι, με καινούργιες δυνάμεις το Σεπτέμβρη για νέα ταξίδια εμπειριών και γνώσεων.

Αποχαιρετήσαμε λοιπόν την σχολική μας χρονιά με μια εκδήλωση που κυρίως ήταν αφιερωμένη στην έκτη δημοτικού καθώς αφήνει πίσω της το κεφάλαιο Δημοτικό και σε λίγους μήνες θα περάσει τις πύλες του Γυμνασίου ώστε τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στην ζωή τους πολύ πιο σοβαρό και υπεύθυνο.

Στην γιορτή μας συμμετείχαν αρκετά παιδιά από διάφορες τάξεις και από ότι φάνηκε, το ευχαριστήθηκαν όλα!  

Τα παιδιά της έκτης τάξης συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» για την οποία οι πρόβες με συντονίστριες: την κα Βάσω Παπαδημητρίου (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) και την κα Χριστίνα Μαλαμά (μέλος του Συλλόγου Γονέων &, Κηδεμόνων) είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα παρόλο την κούρασή τους να απογειώσουν το έργο στα ύψη!

Τα σκηνικά της παράστασης ήταν φτιαγμένα από την  ταλαντούχα κα Φωτεινή Γαλανάκη (ταμίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) και τα ρούχα των μικρών μας ηθοποιών από την κα Ευαγγελία Καϊα.

Στην προσπάθεια του στησίματος των σκηνικών βοήθησαν: ο κος Αλέξης Τόλης (πρώην γραμματέας του συλλόγου Γονέων και νυν μέλος αυτού), ο κος Σάκης Κάϊας (γονέας παιδιών του σχολείου μας) και ο κος Βασίλης Κέστος (πρώην μέλος του Συλλόγου).

Πριν την παράσταση όμως είχαμε χορευτικά στα οποία συμμετείχαν παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας όπως σας ανέφερα παραπάνω. Για τις χορογραφίες υπεύθυνη ήταν η κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη (δασκάλα χορού στις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου μας) που και εκείνη κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς έκανε στα παιδιά πρόβες.

Πρόβες όμως κάνανε και κάποιες μαμάδες και η δασκάλα της Γ’ τάξης του σχολείου κα Δήμητρα Σαρρή που την ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε να χορέψει μαζί μας!

Τέλος η βραδιά έκλεισε με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φρόντισε ο κος Παναγιώτης Κάϊας (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) για να «φωτίσει» την πορεία και το μέλλον των παιδιών από εδώ και στο εξής!

Έπειτα ακολούθησε φαγητό, χορός και τραγούδι με μεγάλους και μικρούς! Να ευχαριστήσουμε τους εξής: κο Ιγνάτιο Μυλοπέτρη, τον κο Κώστα Λούκα, τον κο Βασίλη Κέστο για την πολύτιμη βοήθεια τους στο ψήσιμο, τον κο Αποστόλη Πυττερό και την κα Μαρία Παπούλια (μέλος του Συλλόγου) για την βοήθεια τους στην εξυπηρέτηση του κόσμου.

Επίσης είχαμε την χαρά να παρευρίσκονται κοντά μας η κα Ελένη Μότσια (Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων) και η κα Κυριακή Ασλανίδη (Γενική Γραμματέας της Ένωσης Γονέων).

Την μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει για άλλη μια φορά ο κος Άκης Ποθητός.

Έχει δημοσιευθεί και ένα μικρό βίντεο αυτή την φορά στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθούν και φωτογραφίες,όπως σας έχουμε συνηθίσει, με τα back stages αλλά και δρώμενα της εκδήλωσης αυτής που κάλυψαν με πολύ μεγάλη επιτυχία ο κος Γιάννης Νούκος (μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) οπού είναι και ο δημιουργός του βίντεο που δημοσιεύτηκε, o κος Μιχάλης Μαλαμάς και ο Κος Χρήστος Νούκος. Τους ευχαριστούμε θερμά για την περίφημη δουλειά τους!

Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον κο Αντώνη Καρανίκα (διευθυντή του σχολείου), τον κο Γιώργο Καπράλο (δάσκαλο της Στ’ τάξης) την κα Βασιλική Κορρέ (δασκάλα της Β’ τάξης) και την κα Ερωφίλη Καλογιαννίδου (δασκάλα ένταξης) που παρακολούθησαν την εκδήλωση αυτή.

Ελπίζουμε η ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής να μείνει κυρίως στα παιδιά μας χαραγμένη στο μυαλό τους για πολλά χρόνια και η νοσταλγία του σχολείου τους να έχει μια γλυκιά γεύση!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει άλλο ένα άρθρο που θα αναφέρεται στην επίσης πανέμορφη γιορτή του σχολείου μας που επιμελήθηκαν και πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι για όλα τα παιδιά και μας έδωσαν την δυνατότητα σε μας τους γονείς να την παρακολουθήσουμε!

Επιδείξεις δραστηριοτήτων μας!

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 «κλείσαμε» τις δραστηριότητες του σχολείου μας για την παρούσα σχολική χρονιά, δείχνοντας κάποιες επιδείξεις ώστε να παρακολουθήσουν οι γονείς την πρόοδο των παιδιών τους σε ότι συμμετείχαν. 

Η μικρή μας γιορτή ξεκίνησε με την Κα Βασιλική Παπαϊωάννου, καθηγήτρια μουσικής, όπου μας παρουσίασε μαζί με τα παιδιά δύο τραγούδια με μουσική (διαφόρων ειδών μουσικών οργάνων) και τραγούδι! 

Συνεχίσαμε με την Κα Βαλεντίνα Συλλιγαρδάκη, καθηγήτρια χορού, που μας παρουσίασε 4 χορογραφίες με αγόρια κορίτσια από την μικρότερη ηλικία μέχρι την μεγαλύτερη! Να σας γνωστοποιήσω σε αυτό το σημείο ότι τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας μαθαίνοντας χορό από την κυρία Βαλεντίνα, καταφέρανε και φτιάξανε μια δική τους χορογραφία kpop με το τραγούδι «boy with love» όπου και μας την παρουσιάσανε!

Έπειτα σειρά είχαν τα πειράματα!! Με δάσκαλο των μικρών μας επιστημόνων Κο Αλέξανδρο Ντζουβάρα όπου μας παρουσίασαν κάποια πειράματα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου και κάποια μέσα!

Τέλος ο καθηγητής της ρομποτικής, Κος Γιώργος Λάμπρου, μας παρουσίασε με την βοήθεια των παιδιών robots με εξέλιξη lego όπου μέσα από τους υπολογιστές τους έδιναν κίνηση!

Tους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ  τους παραπάνω αλλά να μου επιτρέψετε να αναφέρω και τον Κο Ηλία Σπηλιόπουλο συνεργάτη του Κου Αλέξανδρου Ντζουβάρα καθώς επίσης και τον Κο Νικόλαο Τριήρη, τον δάσκαλο του μπουζουκιού για την άψογη συνεργασία μαζί μας και ευελπιστούμε να καταφέρουμε και του χρόνου να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας! 

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωσή μας! 

 

2o Τοπικό Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ανανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους, το 2ο τοπικό πρωτάθλημα ρομποτικής και έλαβαν μερος παιδιά του σχολείου μας αλλά και άλλων σχολείων που συμμετέχουν στην εξωσχολική μας δραστηριότητα της ρομποτικής με δάσκαλο τον κο Γιώργο Λάμπρου. 

Η εκδήλωση αυτή ήταν πολύ καλά οργανωμένη τόσο ώστε να προσφέρει μια φανταστική εμπειρία σε όλους μας μα κυρίως στα παιδιά! 

Ευχαρουστουμε όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτήν και βοηθήσαν να διεξαχθεί ομαλά και επιτυχημένα!  

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα δρώμενα που εξελίχθηκαν εκείνη την ημέρα.